Program


Úti cél remény - filmvetítéssel egybekötött kurátori tárlatvezetés
2

Úti cél remény - filmvetítéssel egybekötött kurátori tárlatvezetés

Legújabb időszaki kiállításunkat Réthelyi Orsolya és Perényi Roland kurátorok mutatják be, majd Száraz Eszter Tapintat című 20 perces rövidfilmjét nézhetjük meg a kiállításban is szereplő Fodorné Szalai Ibolyáról, aki alig két és fél évesen került ki Hollandiába, ahol szerencséjére egy szerető, tündérmesébe illő családot talált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 29. szombat, 16:30

Úti cél remény - filmvetítéssel egybekötött kurátori tárlatvezetés

Fodorné Szalai Ibolya -ahogy Hollandiában hívták, Boja- volt az utolsó, aki 2020 elején még el tudta mesélni a történetét. 96 éves volt, amikor megismertük és forgattunk vele – rendkívüli derűvel és csodaszépen mesélt a gyerekkori emlékeiről és arról, hogyan határozta meg a sorsát egy életre a kint töltött 11 év. Ő lett volna a decemberi kiállításmegnyitó díszvendége, sajnos azonban ezt már nem érhette meg. Az Ibolyáról készült kisfilmnek köszönhetően is látjhatuk, hogy a történelem nem csak évszámok, helyszínek, száraz leírások sokasága – minden évszám, minden név, minden adat és vitrinbe került tárgy, bekeretezett fénykép mögött életek, sorsok rejlenek. És az életek, sorsok újabb életekre hatnak, sorsokat befolyásolnak. Transzgenerációs történetek, amelyek itt élnek velünk, a soha fel nem tett kérdéseinkkel, megkésett szülői, nagyszülői, dédszülői vallomásokkal.

A múzeum területén az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező!

Ajánló


Tárlatvezetésünk során a Vármúzeum alsó szintjén található középkori királyi palota történetét és helyreállított tereit mutatjuk be.

Pillants be a középkori Budai Vár mindennapjaiba! Zászlóforgatók, táncosok, katonai hagyományőrzők élő történelmi bemutatói, régizenei koncertek, zenés várséták és kézműves…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!