Program


Szent Margit Nap a Várban
3

Szent Margit Nap a Várban

Szent Margit személyére, sorsára és kultuszára emlékezve a BTM Vármúzeumban látogatóink a január 21-i programunkon megtekinthetik a legújabb "Sziget - Szent Margit és a domonkosok" című időszaki kiállításunkat, részt vehetnek kurátori tárlatvezetésen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 21. szombat, 11:00

Szent Margit Nap a Várban

Január 18-a Szent Margit napja. Ezen a napon, mindössze 27 évesen hunyt el a szentéletű Árpád-házi királylány. Személyére, sorsára és kultuszára emlékezve a BTM Vármúzeumban látogatóink a január 21-i programunkon megtekinthetik a legújabb "Sziget - Szent Margit és a domonkosok" című időszaki kiállításunkat, részt vehetnek kurátori tárlatvezetésen, amelyet a Banderium Hungarorum hagyományőrzőinek életképekkel kísérnek. A középkori palota tereiben általuk megelevenednek Szent Margit korának mindennapjai, szokásai, harcmodora, viseletei, tárgyai, játékai.

A gyermekekkel érkezők vagy az alkotni vágyó felnőttek kreatív foglalkozásokon belekóstolhatnak, milyen lehetett lúdtollal iniciálét írni, de elkészíthetik saját pecsétjüket is. A korabeli hangulatot fidulamuzsika biztosítja. A programok folyamatosan zajlanak, a két kurátori tárlatvezetés időpontja: 12.30 és 14.30.

A program belépőjegyével adott napon, a rendezvény előtt vagy után megtekinthetik a múzeum egyéb kiállításait is. A programon való részvételre tehát csak a programjegyet szükséges megvásárolni, külön múzeumi belépőjegy megvásárlása nem szükséges.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!