Program


Aktuális előadások



...és ami megmaradt...
Séta a Hauszmann-féle palota szobrai körül

Az ebben található képek alapján el tudjuk képzelni majd, hogyan nézett ki a Hauszmann-féle királyi palota eredeti szépségében, majd a múzeum folyosóin megkeressük, ami ezekből a szobrokból, építészeti elemekből ma is látható még. A BTM Vármúzeum főkapuján kilépve újabb műalkotásokat fedezünk fel, majd körbesétálva a mai épületet újabb és újabb szobrokra, kutakra és díszítőelemekre bukkanunk. Megismerkedünk Savoyai Jenő élettörténetével és kiderül, hogy miért áll itt a lovasszobra. A séta során néhány korábbi meghatározó történeti esemény is szóba kerül. A sétát vezeti Horváthné dr. Hanny Erzsébet régész, főmuzeológus.

A program az Emlékhelyek Napja című országos programsorozat része. A programjegy kedvezményes áron vásárolható meg, ezért egyéb kedvezmények (pl. diák/nyugdíjas) ezen a programon nem érvényesíthetők.

Induló helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (1014 Budapest, Szent György tér 2. Budavári Palota E épület)

Gyülekezési pont: Vármúzeum, Földszint, Mária Terézia festmény előtt.

Ajánló


Bevezetés a régészeti leletekkel dolgozó restaurátorok munkájának rejtelmeibe. A látogatók betekintést nyerhetnek a múzeum restaurátorainak (fém, üveg, kerámia) munkájába, majd…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!