Program


A császár, a nádor és a nagyhercegnő - tárlatvezetés
6

A császár, a nádor és a nagyhercegnő - tárlatvezetés

A Budavári Palota az ország történetének egyik emblematikus épülete. Az elpusztult középkori királyi rezidencia helyén 1686-tól, Buda töröktől való visszafoglalásától az 1960-as évekig kísérjük nyomon az épület kiépítését.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 6. csütörtök, 16:15

A Budavári Palota az ország történetének egyik emblematikus épülete. Az elpusztult középkori királyi rezidencia helyén 1686-tól, Buda töröktől való visszafoglalásától az 1960-as évekig kísérjük nyomon az épület kiépítését. A kiállítás építészeti tervekkel, fényképekkel, a palota egykori dekorációjának és berendezésének kalandos módon megőrződött emlékeivel és rekonstruált teremrészletekkel mutatja be az újkori palota közel három évszázados történetét. Melyik császár töltötte a legtöbb időt itt Budán? Hogy próbálta Alexandra Pavlovna nagyhercegnő megteremteni a szentpétervári udvari életet a budai várban? Hol élt József nádor és népes családja és hol alakíttatta ki a nádori kriptát? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat az érdeklődő az újkori palota történetét bemutató állandó kiállításon tartott tárlatvezetésen.

Ajánló


Kordos Szabolcs, az Egy város titkai és az Egy város újabb titkai című nagysikerű könyvek szerzője folytatja szórakoztatóan könnyed várostörténeti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!